Пошук по цьому блозі

вторник, 7 апреля 2020 г.

А скільки у тебе?


Просто читати оповідання - це, мабуть, нудно....Отож, пропоную вам, друзі, влаштувати великі підрахунки! Для цього:
1. Пригадайте, які частини мови називаються прикметниками, а які - дієсловами.
2. Приготуйте олівець, підручник з літературного читання, зосередьтеся і... починаємо рахувати. Спочатку всі прикметники (не забудьте записати!), а потім всі дієслова! (хоча можна і навпаки 😁)
3. Залишилося поділитися своїми результатами у коментарях до цієї публікації!
Цікаво.... скільки  у вас?

Міжнародний день бобра

7 квітня проводять Міжнародний день бобра. Відомо, що найбільша боброва гребля знаходиться в Національному парку Вуд Буффало, Альберта, Канада. Вона має довжину 850 метрів.
Бобер є найбільшим гризуном в Європі. А у світі посідає почесне друге місце, більші його тільки капибара, яка мешкає в Південній і Центральній Америці.
Багато хто впевнені, що бобри харчуються рибою. Це абсолютно не відповідає дійсності. Бобри – строгі вегетаріанці. Основний їх раціон складається з кори та пагонів прибережних дерев (верби, осики, тополі). Харчуються вони і травою. 
Хвіст бобра виконує функцію керма під час плавання. Але він потрібен не тільки для цього. У ньому зберігаються запаси жиру, які допомагають тварині пережити тривалу зиму, коли бобри стають менш активні.
У деяких народів вбивство бобра вважається гріхом. Існує навіть приказка: «Вбити бобра – не бачити добра». Тож будьмо добрі до бобрів! :)